Loader

Suosnivač kompanije Delivery Hero ulaže u finsku kompaniju za dostavu hrane Wolt

Ulaganjem u Wolt, Gadovski želi da podrži Wolt tim jer vidi veliki potencijal u kompaniji
„Wolt se brine za korisnike, kurire i restorane na način koji stvara vrednost za sve troje – tim u Woltu dobro obavlja dostavu hrane i kompanija ima ogroman potencijal da postane dugoročno uspešna“, kaže Gadovski
Wolt trenutno vrši dostavu u 23 zemlje i više od 100 gradova, a nedavno je proširio svoje poslovanje u Nemačku i Japan
Wolt je prikupio ukupno 267 miliona evra investicije

Finska tehnološka kompanija Wolt, koja je poznata po svojoj platformi za dostavu hrane, privlači investiciju Lukasa Gadovskog, serijskog preduzetnika i suosnivača kompanije Delivery Hero. Wolt je pre nekoliko nedelja započeo svoje operacije u Berlinu, a nakon ovog grada nastavlja širenje i na druge nemačke gradove.

Miki Kuusi, izvršni direktor i suosnivač kompanije Wolt, kaže: „Značaj ove investicije nije u novcu, već u udruživanju snaga sa Lukasom. Kao jedan od suosnivača kompanije Delivery Hero, Lukas poznaje detalje naše industrije i ima znanje iz prve ruke kako možemo da postignemo svoj cilj. Mi smo istomišljenici u tome da kupac uvek treba da bude prioritet i da rast treba da se zasniva na efikasnosti i dugoročnosti. ”

Lukas Gadovski kaže: „Tražio sam načine da poboljšam scenu dostave hrane u Nemačkoj. Naši putevi su se ukrstili sa Mikijem i impresionirao me je Wolt kao kompanija. Njihova DNK je kombinacija tehnologije i efikasnosti uparene sa opsesijom prema kupcima i fokusom na operacije. Ulažem u Wolt jer nude visokokvalitetnu uslugu dostave i imaju potencijal da postanu globalni brend. Wolt je skriveni šampion i idealno je opremljen da opslužuje nemačke kupce u novoj eri usluga dostave koje se bave efikasnošću i tačnošću. “

Wolt je brzo rastao poslednjih godina – početkom avgusta ušao je i na nemačko tržište. Kompanija, osnovana 2014. godine, trenutno je aktivna na 23 tržišta i u preko 100 gradova. Ulazak na tržište Nemačke – počev od Berlina – premašio je očekivanja kompanije. „Berlin je bio najbrži i najuspešniji početak u Wolt istoriji. Broj narudžbina u prvom mesecu nikada nije bio tako visok ni u jednom drugom gradu “, objašnjava izvršni direktor kompanije Wolt, Kuusi. Zbog sve veće potražnje, Wolt će proširiti svoje poslovanje u Nemačkoj u narednim nedeljama.

O Woltu

Wolt je tehnološka kompanija koja omogućava neverovatno lako otkrivanje i dostavu odlične hrane koja se isporučuje vašem domu ili kancelariji. Kompanija sa sedištem u Helsinkiju posluje u 23 zemlje i više od 100 gradova, dostavljajući hranu iz preko 20.000 restorana sa preko 45.000 partnera kurira. Kompanija je osnovana 2014. godine, danas zapošljava 1500+ ljudi, a predvodi je suosnivač i izvršni direktor Miki Kuusi. Wolt je prikupio 267 miliona evra od investitora, uključujući ICONIK Capital, Highland Europe, 83North, EKT Ventures, Inventure, Lifeline Ventures, Goldman Sachs Grovth Ekuiti, osnivača i izvršnog direktora Supercell-a Ilkka Paananen-a i predsedavajućeg kompanije Nokia Risto Siilasmaa.

O Lukasu Gadovskom

Lukas Gadovski je jedan od najistaknutijih serijskih preduzetnika i rizičnih kapitalista na evropskoj tehnološkoj sceni. Njegov dosadašnji rekord uključuje osnivanje usluge Micro-Merchandising Spreadshirt.net i suosnivanje dostavne službe Delivery Hero. Takođe je bio uključen u izgradnju brendova i kompanija kao što su studiVZ, Lieferheld, Mister Spek, Enpal, Miles-Mobiliti i Volocopter.