Loader

Razvoj finansijske nezavisnosti

Kada ste se psihički, fizički i finansijski pripremili i zauzeli startnu poziciju, kreće maraton. Da, dobro ste pročitali, maraton.

Koliki je to put? Uh, težak i dug. Minimum 5 godina, uz krv i znoj na licu, nekada pomislite da biste bolje odigrali ulogu gladijatora od Rasela. Ali ne brinite, sve ovo mučenje se isplati.

Kakvo mučenje? Paaaa... budite spremni da grešite, da ljudi oko vas greše, da vaši klijenti i partneri greše. Nekada će vas prodati za sitan novac, nekada će vam ukrasti novac, a ponekad ćete i vi ukrasti pa vratiti, pa vam bude žao što ste vratili jer su svi oko vas stoka, ali vi ste pravični.

Budite spremni da vas niko ne razume, da vam kažu da se manete gluposti i da radite neki pravi posao. Često nećete imati vremena za prijatelje, prijatelji će se ljutiti što nećete da im pozajmite novac. Rodbina će na vas da gleda kao na kompletnog idiota koji sanjari, pa ćete postati svesni kada lupite glavom o pod. I lupićete glavom, barem 10 puta. Mi smo lupili barem 20 puta u poslednjih 7 godina, pa evo nas pišemo na blogu.

Budite spremni na to da nekada nemate para ni za pljeskavicu, da odeću koju ste kupili pre 3 godine vidite kao ,,brand new” odeću. Da su grickalice vaš omiljeni obrok, a energetsko piće može da zameni i benzin.

Dioptrija se pogoršala ili ste ekstremno smršali ili se ugojili i konačno znate napamet svaku pesmu na youtube-u.

A o poslovnim prilikama da ne pričamo: ponuda za ponudom, svi obećavaju zlato i blagostanje, a nisu sposobni ni 5.000 din da uplate na račun.

Zašto ovako pričamo: zato što je to realnost i ne treba se kriti niti bojiti. Ako kažete sebi: ,,U redu, ovo je sve ok, idemo napred”, smatrajte sebe spremnim za promene i hrabro nastavite dalje.

Kada se okrenete za godinu dana unazad, videćete da ste platu za koju radite ili ste radili premašili bar za duplo. ,,E to zvuči dobro” - ne zvuči, nego jeste tako. Budite jaki i samo hrabro do cilja.