Loader

Poslednji korak, postani vlasnik

Prodaja je krenula u većoj meri, imate Petra koja Vam pomaže i veruje u budućnost ovog biznisa, sve izgleda da funkcioniše kako treba. Ostaje poslednji korak, oslobađanje od operativnog dela posla. To znači da polako, ali sigurno morate da istupite iz posla i postanete samo vlasnik.

Ova odluka povlači za sobom i to da neko mora da popuni mesto na kome ste bili. Treba Vam menadžer. Da li uposliti menadžerku Irenu, a Petar radi posao na kome je i započeo ili postaviti Petra na poziciju menadžera zbog prikazane lojalnosti, a da Jovana zauzme Petrovu poziciju? Treba zaposliti Irenu menadžerku. Ona je menadžer i menadžeri nikada ne treba da postanu zasposleni koji su lojalni, jer lojalnost u firmi nema nikakve veze sa upravljanjem biznisa. Petru dajte povišicu i druge beneficije i biće i više nego zadovoljan, a Irena će da vodi celu priču.

Irena ima zadatak da nabavlja kupce, organizuje Petru posao, zaposli nove radnike i da širi biznis koji je napravljen od Vaše dve ruke. Vi izlazite operativno iz biznisa i tražite od Irene finansijske izveštaje o prodaji i profitu, kao i naredne korake za uvećanje prodaje. Dobili ste dodatni izvor prihoda i imate vremena da se posvetite novom izvoru.