Loader

Na početku sve moraš sam

Vreme je za Vaš prvi dodatni izvor prihoda. Ulazite u novi svet, željni uspeha i profita. Nažalost, sve to mora malo da sačeka. Ali ko radi, taj i zaradi. Zato je neophodno da uzmemo život u svoje ruke i da započnemo proces.

Šta je dodatni izvor prihoda? To je onaj izvor prihoda u koji ste, na početku, uložili sebe, svoje vreme, mozak i novac, da bi kasnije on donosio novčani priliv, a da ,,prstom ne mrdnete”. Ali na početku se valja pomučiti.

Prvi izvor prihoda može biti bilo šta, od otvaranja nekog malog privatnog biznisa, do ulaganja na berzi akcija. Mi ćemo da uzmemo primer da želite da prodajete bedževe sa smešnim porukama preko Instagrama. Nije previše komplikovano, a može da bude zanimljiva tematika.

Prvi period se naziva ,,sve moraš sam”. I stvarno sve morate sami jer ste vi kreator ideje i jedini trenutno verujete u svoj proizvod/uslugu. Ali tako se najbolje i uči posao. Ovaj period treba da traje 3 meseca. Za tri meseca možete da nađete dobavljača bedževa, da osmislite nekoliko modela koje biste prodavali, napravite Instagram profil, postavite slike svojih proizvoda i započnete reklamu kako bi potencijalni kupci videli i odlučili se za kupovinu.

U roku od 3 meseca, imate priliku sve da pripremite i da se oprobate u prvoj prodaji. Videćete koje su vam slabe tačke, ispravljati ih i ponovo izlaziti na tržište. Proces koji se ponavlja iznova i iznova. Ukoliko se desi da posle 6 meseci od inicijalne ideje krene da raste prodaja , znajte da ste na dobrom putu.