Loader

Korak broj 2, postani menadžer

Probni period je uspeo. Kupci se javljaju, ali i dalje nije ništa previše ozbiljno. Prvi hrabar korak koji morate da preduzmete je da unajmite još jednu osobu koja bi Vam pomagala u ovom poduhvatu. Postajete menadžer i imate zaposlenog koga ćemo zvati Petar.

Pozicija na koju ste se sami postavili ipak nije naivna. Petar se brine o dobavljanju proizvoda, postavljanju slika na Instagram i komunicira sa kupcima koji su se javili da žele vaše bedževe. Nije previše težak posao, ali oduzima dosta vremena, a vi možete da se posvetite drugim obavezama.

Vaš posao je da nađete nove kupce, bolje dobavljače i da se brinete o finansijama samog projekta. Ovde treba dobro napregnuti i moždane i nožne mišiće. Gomila sastanaka, promocija, pričanja i objašnjavanja postaje vaša rutina. Zaduženi ste da dovedete kupca koji Petar treba da usluži i proda bedž. Ovako postavljen sistem treba da traje od 6 do 9 meseci od trenutka kada ste zaposlili novu osobu. Šest meseci je minimalan period da Petar nauči posao koji ste započeli, postane deo tima i svestan kolike su mogućnosti. Ukoliko vidite da i posle 6 meseci se vrtite oko istih priča i prodaja nije porasla, promenite Petra. Prvi termin za ovu validaciju je posle 3 meseca.

Ukoliko zajedničkim snagama posle 9 meseci vidite značajno uvećanje prodaje, spremni ste za veliki korak u napred.