Loader

Koliko vremena treba da se postane finansijski nezavisan?

Odgovor je jako dugo, s tim što ćete prve efektke osetiti jako brzo. Ovu temu ćemo podeliti na tri sekcije, tri veoma važne prelomne tačke:

1. Početni period - priprema
2. Razvoj
3. Dolazak do cilja

1/3 početni period - priprema:
Ovaj period realno traje od 3 meseca do godinu dana u zavisnosti od vašeg slobodnog vremena. Možemo da kažemo da je prosek 6 meseci.

U ovoj fazi ste euforični, stavljate sve na papir, radujete se novom početku. Tako i treba! Ako se ovako ne osećate, niste još spremni za promene. Koji su koraci:

- Napravite listu svih troškova. Analizirajte šta je neophodno za život, a bez čega se može. Pogledajte sebe u oči i pitajte sebe da li su troškovi visine max 50% od vaših primanja. Ako jesu super, ako nisu da li možete da smanjite? Ne možete da smanjite? Pogledajte detaljno post o ovoj temi.

- Razmišljajte o PRVOM dodatnom izvoru prihoda. Za postavljanje prvog izvora prihoda ne sme da vam treba više od godinu dana, a ne manje od 3 meseca.

- Pripremite se za mnogo znoja, neuspeha, grešaka i ponavljanja.

- Pripremite se za finansijski udarac! Pare koje ste imali i trošili, sada više nemate, a polovinu samo trošite. Druga polovina ide na vaš razvoj i put do cilja.

- Oslobodite se svih dugova/kredita, osim ako niste uzeli kredit za stan.

Svakom delu ćemo detaljno posvetiti dovoljno vremena.