Loader

Finansijska nezavisnost počinje nadogradnjom sebe

Kako započeti finansijsku nezavisnost?

Dug je put do nezavisnosti, ali se mora početi od osnova. U školama se uče razni predmeti, ali ni jedan predmet ne pokriva razumevanje upravljanje finansijama. Niko vas ne uči kako se novac stiče, troši i ulaže. Da biste bili finansijski nezavisni, morate se dodatno edukovati u polju finansija. I nikada nije kasno. Ne postoje preduslovi kako biste krenuli u svoju finansijsku nezavisnost. Ako nemate posao ili ako imate kredit za stan ili keš kredit, to su delovi života koji vas definitivno ometaju u procesu transformacije, ali najbitniji je stav koji treba da imate, želja da se Vaš kučni budžet sredi jednom zauvek.

Pored informacija koje mi dajemo, preporučujemo da čitate knjige iz oblasti upravljanja novcem, koje se na našem tržištu lako mogu naći. Primer jedne odlične knjige jeste "Bogati otac, siromašni otac" od Roberta Kiyosaki-ja. Ove knjige mogu da utiču na vaše pozitivno raspoloženje, da vas nadahnu da pokrenete sebe. Imajte na umu da du ipak ove knjige pisane za američko tržište, što znači da određeni saveti koje daju se mogu odnositi samo za to podneblje. Na primer, u ovoj knjizi se spominje ulaganje u nekretnine, kao opcija zarađivanja novca, što je kod nas praktično nemoguće, barem na način kako je opisano u knjizi. Ipak, postoji nekoliko principa u ovoj knjizi koji važe za sve delove ovog sveta, pa i kod nas.

Zato pripremite papir i olovku i u školu za finansije! Spremite se da prihvatate nove načine razmišljanja i ideje, budite spremni da pregazite određene zablude o novcu. Na ovom sajtu ćemo se potruditi da damo što veći broj ideja i taktika, kao i principa kako se ophoditi prema novcu. Zato, ako ste spremni, možemo zajedno da poradimo na Vašoj finansijkoj nezavisnosti. Davaćemo mnogo informacija, a vaš zadatak je da upijate kao sunđer, da kritički razmišljate o svakoj primljenoj informaciji i na kraju da primenite u praksi.

Primena stečenog znanja sledi nakon mukotrpnog učenja. Tada će se videti rezultati. Tada ćete videti da ste vreme u učenje ULOŽILI, a ne UTROŠILI.

Sam početak je težak, a mi imamo početne savete i ako još uvek nemate posao ili ako ste zaposleni, ali vam se ne sviđa posao koji radite.


Ukoliko ste zaposleni pročitajte